fredag 31 augusti 2012

Paket på posten

 
Så kom den till slut - min glossy box! Det är ju faktiskt sjukt hur glad man kan bli över något som man egentligen har betalat för. Ha ha! Men förpackningen gör ju att man blir som ett barn på julafton. Fniss fniss. Genom att bara titta på vad som var med denna gången är jag hittills nöjd. Mineral make som jag redan använder, ett härligt vårdande gloss-aktigt serum för läpparna och saltvattensspray. Liiiite tveksam är jag dock till den kräm, någon slags bodylotion, är jag dock. Eller inte till den egentligen utan doften. Not my cup of tea... Och läppstift är något jag sällan använder, men man kanske ska bli lite mer Montazami-fierad. Mums, lixom!
 
 
Gårdagens middag - varmrökt cajunkryddad lax, kall suuuuperduperenkel sås (turkisk yoggi, philadelhiaost och Persillade-krydda från Tebladet) och sallad. Så gott!!
 
Nu är det dags att ta helg! Och vilken helg sen! Lasse Winnerbäck på hemmaplan imorgon - ska bli så kul!

Ole dole doff

 
Svårt att välja mellan de här godingarna. Vilken ska jag börja med? Ole dole doff... Sedan jag började med LCHF har mina smaklökar äntligen börjat älska mörk choklad! Inte för att jag måste tycka om det utan för att det är så väldans onyttigt med mjölkchoklad som jag tidigare varit en riktig succer för... Nu kan jag riktigt njuta av att ta en liiiiiten bit mörk choklad - och vara nöjd med det!
 
 
Igår kväll gjorde jag en riktig latte till maken och mig. Mjölken Latte Art är gudomligt god och lätt att få så där proffsigt fluffig. Lite kanel (ok då, mycket!) och kardemumma på toppen. Gudars så gott!!!
 
 

torsdag 30 augusti 2012

I-landsproblem och köksplaner

 
 
När vi köpte vårt hus för snart 8 år sedan, hade vi små barn. T var 2,5 år och B 5 år. Eftersom köket var någorlunda ok byggde vi om det lite. Satte igen en dörr, bytte kakel och flyttade om lite skåp. På det hela en budgetrenovering som hette duga. "Det får gå så länge.. Barnen är små och ska få vara barn..." Nu har det gått 8 år. Många år för mycket, enligt mig.
 
Nu har jag, till slut, fått med mig maken på att göra om köket. Han är ju minst sagt trött på renovering efter att ha gått igeno hela huset och vet hur mycket slit det är när man gör om köket (han jobbar i byggbranchen). Men nu har vi alltså bestämt oss. Det är dags, det gamla ska ut. Och vi ska nog inte ge oss på att göra det själva, det går inte när man jobbar mycket annars.
 
Det är dyrt att byta kök, därför måste det bli rätt! Jag vet nog i och för sig vad jag vill ha, på ett ungefär. Men detaljerna är ju så oändligt många. Och vi är två som ska bestämma. Och det finns mycket att välja på. Mycket. Oändligt mycket.
 
Skönast vore att bestämma hur allt ska vara, leja bort det till en firma, boka en resa och bara dra medan någon annan bygger klart vårt nya kök. Men då blir ju köket ännu dyrare...
 
Jag vet. Det är dagens i-landsproblem, men ändå...

onsdag 29 augusti 2012

Bilkö

Gråmulen dag här i vår lilla stad idag, men det ser ut att kunna arta sig framåt eftermiddagen. I morse var det nog i alla fall många som bestämde sig för att ta bilen. Och vet man att det ser ut så här på väg till jobbet, men låååååång bilkö, då är det med all sannorlik fullt på parkeringen när man kommer fram också.
 
Och visst var det så! Fullt på parkeringen kl 8 på morgonen... Visst kan man åka tidigare, jo, men inte idag. Idag var dagen då min äldsta skulle ta skolfoto och då ska håret plattas. Och när det är något alldeles speciellt kan hon då inte heller göra det själv utan måste ha hjälp, det blir bäst då. Så - vad gör man inte...?
 
Och det där med parkeringseländet löste sig ju till slut... efter mycket om och men...
 
Nu funderar jag på om jag ska träna för 4:e dagen i rad eller om det är vila som gäller? Knoppen vill men jag tror kroppen säger vila...

tisdag 28 augusti 2012

Glossyboxen på ingång!

Nu fick jag nyss meddelande om att min Glossybox är på väg till mig. Spännande! Jag vet ju att jag blir som ett barn på julafton när den kommer. Alldeles rosa och med silkespapper! Skitlarvigt egentligen, men jag går igång på sånt. Fina inslagna paket med detaljer som jag gillar - värt hur mycket som helst!
 
Tills den kommer måste jag ju slå ett slag för min handkräm som är helt underbar. En vanlig, billig handkräm från Apoteket. Superb att ha på skrivbordet och man får bebishänder (njae, nästan i alla fall)!
 
 
 
Nu är det snart dags för veckans andra träningspass. Idag blir det IW (Indoor Walking - som spinning fast på Crosstrainer) på mitt älskade Friskis! Som jag längtat efter det här - att äntligen få komma igång igen! Nu finns det hur mycket pass som helst och jag vill gå på alla på en gång, fast det går ju inte. Jag är inte Hulken lixom... varken grön eller stark... Det är så kul att se vilken musik de har valt till sina pass, det är så personligt på något sätt. De väljer ut sina favoriter och vi andra får träna till det hela hösten. Sen är det ju inte alltid som det faller mig i smaken, jag är ganska kräsen. Men gör det inte det så går jag till mina favoriter när orken tryter - då kommer man snabbt igen!
 
 

måndag 27 augusti 2012

En mysig helg

Helgen som gick var så mysig och jag kommer att leva på den länge! Den kanske inte började jätteskoj med en fredagkväll i bilen eftersom jag agerade taxi. Båda mina fina tjejer skulle ner till stan med kompisar och jag skjutsar dem gärna. Det var stadsfest i vår lilla stad i helgen och Rix FM festival. Det är skönt att ha lite koll på vad de gör och ett mysigt sätt att få stjäla några minuter med dem i bilen.
 
Min pappa skulle också ner till stan och ville ha skjuts dit. Sen var ju maken ute och svirade så jag hämtade honom sent på natten också, så han slapp ta taxi hem. Vi bor ju inte jättelångt utanför centrum men jag vet hur skönt det är att bli hämtad så jag ställer gärna upp.
 
När båda tjejerna var hemma på fredagskvällen myste vi framför tv:n en stund. Den nya soffan (som jag ska visa senare) gör i alla fall succé hemma. Divan - hur mysigt är inte det?
 
 
Även på lördagen var det stadsfest och tjejerna som börjar bli stora skötte sig själva. Då passade maken och jag på att åka ner själva till stad. Vi gick på internationell matmarknad och tog sedan en lunch med lite vin. Hur mysigt som helst - varför gör man inte det oftare? Vi träffade också på några vänner som tänkt samma tanke så vi blev kvar på en uteservering hela eftermiddagen. Mysigt! När vi kom hem knallade vi bort till affären och köpte lite godsaker till kvällen. Sen bara slappade vi...
 
 
Söndagen gick också i lugnt tempo. Jag bläddrade igenom nya IKEA-katalogen. Den har legat på bordet i vardagsrummet hela veckan men jag har inte hunnit att bläddra i den alls. Nu tog jag min tekopp och satte mig i nya sköna soffan och bläddrade. Faktiskt så fick jag inte kli i fingrarna som jag brukar, eller jo... kanske lite då....
 
Vi var på shoppingrunda också, jag och min stora tjej. Vad mycket fint det finns i butikerna nu! Men nu var det ju till henne vi behövde handla så jag fick lägga band på mig. Vi fyndade massor fina kläder till henne så hon var riktigt nöjd när vi väl kom hem efter 4 timmar... Pust!
 
Nu dags att ta tag i nya veckan och allt vad det innebär! Träningsstart på Friskis till exempel....
 
Tjohoooo!

fredag 24 augusti 2012

Ordning och reda.. eller?

Hur är det med era barn - håller de alltid ordning på sina saker? Jag blir snart tokig på det här...
 
 
Att mötas av det här i hallen ALLA dagar när kidsen dragit till stallet börjar bli lite påfrestande. Eller ja, det började väl egentligen bli det för lääääängesen. Och jag har sagt till dem. Oh ja. Många många gånger. Om det hjälper? Näpp.... Men jag tjatar och tjatar och tjatar.... Och när de kommer hem kan man ju tänka sig att de plockar upp detta. Jo, man kan tänka sig att det är så men så bra var det ju så klart inte...
 
Det är bara att andas! Idag är det ju i alla fall fredag - thank you G! Och vi ska äta tacos a la svennebanan precis som vanligt. Och äta smågodis... eller ja just det, det kan ju inte jag göra eftersom det är dags att dra åt remmen igen. Men ett glas vin måste ju vara ok? Japp, det är ok!
 
Och i helgen är det ju matmarknad i vår lilla stad. Ska bli så mysigt, hoppas att vi hittar något spännande.
 
 
 

torsdag 23 augusti 2012

Regn och rusk... eller?

Idag har det varit en sån där dag när man riktigt känner hösten i luften. Sol, regn och blåst - allt på samma gång! Jag är en riktig sommarmänniska och längar bort mest hela vintern. Nu, bara tre knappa veckor efter semestern längtar jag bort. Fast det beror inte på jobbet, nej, det beror på vädret. Hemska hemska regn! Visst är det mysigt att tända ljus och burra in sig i en gosig filt, men inte lika bra som att vara en solstolle på en strand i ett varmt land... Det är för lågt till jul också, det är det som räddar min höst på något sätt! Fast jag såg ju lite reklam om en tidning med jultips... och det var något som spratt till i mig. Jag är ju en riktig jul-o-man!
 
 
Jag gillar inte egentligen det här med rader av solstolar och parasoll, men nu lääääängtar jag ändå... Det här är en av stränderna i Kemer, Turkiet, där vi var i sommar.
 
 
Det var väldigt vacker natur, och från den här sidan kunde man ha tur att se havssköldpaddor. Det gjorde vi, i vattnet, men de var svåra att fota tyvärr.
 
 
Det här är väl livet på en pinne? Solstol, pool, drinkar, värme, sol och en bra bok. Underbart...
 
 

onsdag 22 augusti 2012

Endorfiner

Nya schemat för höstens alla Friskis & Svettis-pass är här - äntligen! Jag är laddad må ni tro! Efter 4 veckor utan träning kryper det i hela kroppen och jag kan snart inte vänta längre.
 
Jag åkte ju på en mindre härlig förkylning när vi var i Turkiet och den har häng i sig med en envis hosta. I helgen blev den riktigt jobbig och jag fick till och  med besöka jourcentralen för att få lite dundermedicin. Lite cocillana senare så är hostan i alla fall dämpad lite. Men inte tillräckligt för att ha kunnat komma igång med träningen. Jag bestämde mig istället för att ta det lilla lugna denna veckan och vila upp mig ordentligt för att sedan komma igen med full kraft nästa vecka. Får väl se om jag gjorde rätt... Det lär ju hur som bli jobbigt att komma igång igen. 4 veckor utan träning... hujeda mig....
 
 
Jag ringade in de pass som jag kunde tänka mig att gå på. Hur ska jag kunna välja?! Lyxigt att ha det så här tycker jag, det kommer nog inte bli någon träning i tristess denna höst i alla fall!
 
Jag längtar efter endorfinerna!!!

Kli i fingrarna

 
Nu när semestern är slut och man tillbringar mer tid hemma så känns det som att det där kliandet i fingrarna kommer tillbaka också. Man går in i en annan lunk på semestern och i alla fall jag blir inte så sugen på att göra om när man är hemma hela dagarna. Men nu! Våra vita soffor har gjort sitt och jag får väl bara erkänna att min superduper idé om att vitt är den bästa färgen att tvätta rent, kanske, kanske inte var så jättebra. Kanske. I alla fall, nu så är vår nya soffa på ingång och då gällde det ju att bli av med de gamla sofforna. Efter 2 minuter (!) var de sålda och i förmiddags kom en tjej och hämtade dem. You gotta love Blocket!
 
 
Nu ekar det så tomt, så tomt... Men i eftermiddag hämtar vi den nya fina soffan! Längtar! Och eftersom maken fick sin vilja igenom med grå soffa, måste vi ju  måla om också...  Ha!
 
 
Min lilla skrutta när hon skulle till skolan i morse. Nya grå chinos från H&M, vitt linne och grå cardigan med stjärnor från Lindex. Stora tjejen nu, som börjat 4:an!
 
 

tisdag 21 augusti 2012

Går vi mot höst?

Helgen gick fort och vi fick njuta lite av sommaren. En sista gång kanske...? Min lilla fina Thelma drog fram sin waterslide igen och skvätte loss.


Hon älskar värmen men kan inte vara utan vatten. Tokiga unge!


Jag lunchade med en kompis härom dagen. Nu kör vi på med LCHF igen och detta blev dagens lunch - en egenkomponerad sallad! Supergott!!! Soltorkade tomater, parma, goda ostar... Det är det bästa lunchstället nära mitt jobb och de har bara goda ingredienser att komponera sin sallad med. Mycket bra - fler ställen borde ha detta!


Tavlan på väggen fyndade jag i somras när jag var på en utflykt med några vänner i lilla staden Tranås. Jag måste ju säga att jag blev glatt överraskad - så mycket små mysiga inredningsbutiker det fanns! Ska jag vara ärlig trodde jag aldrig att det skulle vara SÅ mycket inredningsbutiker där - de låg på rad!
Den här bilden tog jag i fredags när jag städat klart. Lite tända doftljus myser ju faktiskt till det och vi hade riktig höstkänsla.

Jag måste nog erkänna ändå att liiiiite mysigt är det allt att vi går mot höst...


onsdag 15 augusti 2012

Sommaren som var

Fy vad dålig jag varit på att uppdatera i sommar. Har nog haft alldeles för mycket annat trevligt för mig, men ändå... Nu ska det bli ändring på det! Det känns som att det var en låååååång sommar, men det är ju ändå bara några veckor sedan jag uppdaterade sist. Man blir medveten om hur mycket man hinner när man har lediga dagar - underbart!


Vår "lilla" skrutta har fyllt 10 år - och fick en iphone! Lika galen i sin telefon som vi andra är i våra... Här står hon och väntar på avfärd till Kolmårdens djurpark.


Bullbak! Det är sånt man hinner med när man är ledig mååånga dagar. Jag hade ju hoppats på att få avnjuta bullarna på en härlig strand, men så många baddagar blev det ju inte hemma...


Det blev det däremot på vår resa till Turkiet. 17 år sedan jag var där senast, dock inte på samma ställe den här gången. Men det var bättre än förväntningarna! Här sitter tjejerna i bilen på väg till flygplatsen. Trots att vi inte behövde åka förrän kl 8 på morgonen så var de trötta. Man vänder på dygnet när det är sommarlov...


En skruttfia som var mer i vattnet än på land. Och det kan jag i och för sig förstå, det var väldigt varmt! Men vad jag älskar det! Värme är mitt element alltså! Bok, solstol, parasoll, hav, pool och god mat - allt jag behöver!